Takaisin sivun yläreunaan

Valittu määrä ylitti varastosaldon

Uppopumput, vesipumput ja -letkut

Uppopumput, vesipumput ja -letkut

Uppopumput, vesipumput ja -letkut

Uppopumput ovat erinomainen vaihtoehto veden siirtämiseen tilapäiskäytössä. Veden nostaminen joesta tai järvestä kesämökin käyttöön hoituu helposti veteen upotettavalla uppopumpulla. Liitä tarvittavan mittainen letku uppopumppuun, kytke virtapistoke seinään ja upota uppopumppu veteen. Niin helppoa se on! Uppopumppu on myös erinomainen työkalu esimerkiksi sadeveden poistoon kellaritiloista tai vastaavista kohteista. Uppopumppuja on valikoimissamme useita erilaisia. Sisätiloista vettä poistettaessa kannattaa valita uppopumppu, jonka vedenjättö korkeus on mahdollisimman matala, mielellään alle 30mm. Tällöin saadaan lattialle jäävän veden määrä mahdollisimman vähäiseksi. Normaaleissa, yleiskäyttöön tarkoitetuissa uppopumpuissa jäämäveden korkeus on 60-70mm.

Sopivat uppopumput jokaiseen kohteeseen

Uppopumppua valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota myös pumpun maksimi hiukkaskokoon. Tällä tarkoitetaan sitä, kuinka likaista ja moskaista vettä pumpulla voidaan siirtää. Tämä on äärimmäisen tärkeää silloin, kun tarkoitus on pumpata likaista vettä. Jotkut uppopumput ovat varustettu silppurilla. Silppuri pienentää veden seassa olevia epäpuhtauksia ja näin ollen varmistaa, että letkut pysyvät varmemmin auki eivätkä tukkeudu.

Kaikki uppopumput ovat varustettu kellukytkimellä, jonka tarkoitus on sammuttaa pumppu kun vedenpinta laskee liian alhaiseksi. Useimmissa malleissa kellukytkimelle on uppopumpun kyljessä paikka johon kytkin voidaan kiinnittää. Tällöin pumpulla on mahdollista nostaa vettä myös silloin, kun vedenpinta on hyvin alhainen.