Takaisin sivun yläreunaan

Valittu määrä ylitti varastosaldon

Hallitunkit, prässit, nostimet

Hallitunkit, prässit, nostimet

Hallitunkit, prässit, nostimet

Hallitunkit renkaanvaihtajille sekä ammattikäyttöön korjaamoille. Jokainen autonomistaja joka vaihtaa itse autonsa renkaat tarvitsevat avukseen kunnollisen hallitunkin. Nykyään yhä harvemmassa autossa on mukana tunkki, joten autonomistajan on hankittava se erikseen. Hallitunkit ovat helppokäyttöisiä ja valikoimissa on useita erilaisia tunkkeja.

Hallitunkit kotikäyttöön

Henkilöautojen nostossa riittää vallan mainiosti hallitunkki, jonka nostoteho on 1500 – 2000kg. Myös pienemmät pakettiautot nousevat tuon kokoisella hallitunkilla helposti. Kotikäyttöön hallitunkkia valittaessa kannattaa tarkistaa auton tarvitsema nostokorkeus. Pienimmät hallitunkit nostavat maksimissaan tuonne 35 cm luokkaa. Tämä riittää mainiosti tavalliselle henkilöautolle. Nykyään kuitenkin liikenteessä on yhä enemmän katumaastureita. Näissä autoissa maavara on yleensä normaalia henkilöautoa suurempi ja myös renkaat ovat suuremmat. Tämä vaatii hallitunkilta myös suurempaa nostokorkeutta. Astetta isommat 2000-3000kg hallitunkit nostavat yleensä vähintään 45cm korkeuteen, osa jopa yli 50cm korkeuteen. Suosittelemme siis varmistamaan, että hankkimasi hallitunkki on autollesi riittävän kokoinen. Muistathan hankkia samalla myös autopukit! Niiden avulla varmistat aina turvallisen työskentelyn.

Hallitunkit korjaamo ja ammattikäyttöön

Päivittäisessä käytössä olevalta hallitunkilta vaaditaan muutakin kuin nostotehoa. Ammattikäyttöön tarkoitetut hallitunkit ovat laajalla nostoalueella ja useimmiten varustettuna nostotyötä nopeuttavalla jalkapedaalilla jonka avulla saadaan pumpattua ”löysät pois” nopeasti. Valikoimissamme on myös paineilmakäyttöiset hallitunkit aina 50 tonnin nostotehoon asti. Meiltä löytyy ammattikäyttöön myös isommat akselipukit aina 16 tonniin asti.

Paytrail