Takaisin sivun yläreunaan

Valittu määrä ylitti varastosaldon

Metallintyöstökoneet

Metallintyöstökoneet

Metallintyöstökoneet

Metallintyöstökoneet harrastelijoille ja yrityksille. Työkalukaupan valikoimista löydät kattavasti erilaiset metallintyöstökoneet leikkaamiseen, taivuttamiseen, hiomiseen ja sorvaamiseen.

Metallintyöstökoneet metallinhiontaan

Penkkihiomakone eli smirkeli on jokaisen metallimiehen perustyökalu. Se on erinomainen apuväline vaikkapa terien teroittamiseen. Penkkihiomakoneissa on useita kokovaihtoehtoja. Pienimmät ovat varustettu 75mm laikalla ja suurimmat 250mm laikalla. Lähes kaikkiin laikkakokoihin on saannissa eri karkeuksisia kiviä ja yleisimpiin kokoihin löytyy myös teräsharjoja joiden avulla on helppo puhdistaa esimerkiksi ruostetta metallisista osista.

Isompien kappaleiden hiontaan suosittelemme metallinhiontaan tarkoitettuja nauhahiomakoneita. Nauhahiomakoneessa on iso tasainen hionta pinta-ala ja nauhoja löytyy useita eri karkeuksia.

Katkaisuun ja taivuttamiseen

Pellin taivuttaminen onnistuu helpoiten kanttikoneella. Kanttikoneita on taasen eri levyisiä käyttötarkoituksesta riippuen. Pyöreitä muotoja, kuten esimerkiksi moottoripyörän lokasuojia taas pystytään muotoilemaan niin sanotulla englannin pyörällä. Ohuiden materiaalien katkaisu hoituu näppärästi kaarisaksilla. Kaarisaksien leikkuujälki on siisti, eikä sen jäljiltä tarvita suuria viimeistelytöitä. Paksumpien materiaalien, kuten profiiliputkien katkaisuun suosittelemme joko laikalla olevaa katkaisukonetta tai sitten metallivannesahaa.

Poraaminen ja sorvaaminen

Pylväsporakone on jokaisen metallia työstävän harrastelijan ja ammattilaisen perustyökalu. Pylväsporakoneita löytyy kaiken kokoisia pienestä pöytämallisesta koneesta aina isoihin MK4 kartiollisiin voimavirta moottorilla varustettuihin koneisiin asti. Metallisorvilla taasen voidaan muotoilla materiaalia haluttuun kokoon ja muotoon. Akseleiden yms. tekeminen hoituu näppärästi metallisorvilla.

Paytrail