Takaisin sivun yläreunaan

Valittu määrä ylitti varastosaldon

Puuntyöstökoneet

Puuntyöstökoneet

Puuntyöstökoneet

Puuntyöstökoneet verstaille ja harrastajille! Työkalukaupan valikoimissa on kattavasti erilaiset puuntyöstökoneet kuten höylät, sorvit, hiomakoneet ja puruimurit. Kauttamme on saannissa myös laaja valikoima muita puuntyöstökoneita. Mikäli et verkkosivuiltamme etsimäsi löydä, niin otahan yhteys asiakaspalveluumme. Löydämme varmasti kaipaamasi koneen tavarantoimittajiltamme.

Puuntyöstökoneet ja puruimurit

Puruimuri on jokaisen puutyöharrastajan tärkein ja ensimmäinen hankinta. Purunpoisto on todella tärkeää sekä oman terveyden, että koneiden toimivuuden kannalta. Puruimuria valitessa kannattaa miettiä käyttötarvetta aina hieman pidemmällä tähtäimellä. Yksittäisen työstökoneen purunpoistoon riittää pienikin imuri, mutta mikäli tarkoitus on liittää imuriin useampia puuntyöstökoneita, kannattaa hankkia kerralla riittävän tehokas puruimuri. Puruimurissa tärkein tehoa merkkaava arvo on ilmamäärä minkä imuri tunnissa vetää. Mitä suurempi ilmamäärä, sitä tehokkaampi pölynpoisto. Puruimureissa on pääsääntöisesti aina 100mm lähtöliitäntä. Puruletkuna kannattaa myös käyttää tuota 100mm letkua ja mikäli koneen imuriliitäntä on pienempi kuin tuo 100mm, niin supistus on suositeltavaa tehdä vasta koneeseen liitettäessä. Tämä sen vuoksi, että mikäli isotehoiseen puruimuriin liitetään liian pieni letku, katoaa imurista imuteho.

Höylät ja hiomakoneet

Puutyöharrastajan kannattaa hankkia höylä jossa on sekä oiko- että tasohöyläys mahdollisuus. Silloin samalla koneella voidaan tehdä kaikki tarvittava höyläystyö, eikä tarvitse hankkia kahta laitetta. Tämä helpottaa työskentelyä ja säästää toki myös sitä kallisarvoista lattiatilaa verstaassa. Oiko-/tasohöyliä löytyy valikoimista alkaen pienestä 200mm työleveydellä olevasta aina isoon 310mm koneeseen. Tarvittaessa kauttamme saa myös isommat koneet. Hiomakoneita on myös valikoimissa useita eri kokoisia käyttötarpeesta riippuen.

Puusorvit

Puusorvissa yksi tärkeimmistä kriteereistä on rungon vakaus ja jäykkyys. Valikoimissamme olevat puusorvit ovat tehty valettuun runkoon. Valettu runko takaa tarkan työjäljen ja säädettävä kierrosnopeus helpottaa työstöä.

Paytrail